Динкић изашао из Радне групе

Глас Српске
Динкић изашао из Радне групе

БЕОГРAД - Потпредсједник Владе Србије Млађан Динкић изашао је јуче са својим тимом из Радне групе која преговара о продаји Нафтне индустрије Србије, речено је агенцији Бета у Влади Србије.

Они су напустили Радну групу "пошто нема чврстих правних гаранција да ће бити изграђен гасовод Јужни ток који ће пролазити кроз Србију".

Влада Србије није подржала свој преговарачки тим, који сматра да би НИС требало продати само ако истовремено Србија и Русија потпишу и уговоре о изградњи гасовода и подземног складишта гаса Банатски двор. Тиму су поред Динкића напустили и државни секретар у Министарству економије Небојша Ћирић и представник Aгенције за приватизацију Бранислав Зец.

Српска делегација предвођена предсједником Борисом Тадићем сљедеће недјеље ће отићи у Москву, да би потписала три нафтна и гасна споразума са руским енергентским гигантом "Гаспромом", рекао је руски дипломатски извор у Београду, преносе агенције.

Прелиминарни споразум потписан је у Москви 25. јануара и укључује преузимање 51 одсто НИС-а за 400 милиона долара, инвестицију од пола милијарде долара у склониште гаса у Србији и изградњу дијела гасовода Јужни ток кроз Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана