Дермал у новом погону у Котор Варошу запослио још 150 радника

Маријана Миљић
Дермал у новом погону у Котор Варошу запослио још 150 радника

Котор Варош - Фабрика обуће "Дермал" из Котор Вароша обиљежила је у петак 15 година рада отварањем новог производног погона у којем ће бити запослено још 150 радника.

Свечаним пресијецањем врпце нови погон су отворили министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић и члан управе "Дермала" Стефан Бубић.

"Дермал" је до отварања новог погона, који се простире на 2.200 метара квадратних, запошљавао 500 радника, а у његову изградњу и у нову опрему уложено је 2,5 милиона КМ. Директор и власник "Дермала" Раденко Бубић рекао је да су инвестицију финансирали из властитих средстава.

- Усмјерени смо ка повећању обима производње, која је извозно оријентисана. Производе пласирамо на тржишта десет европских земаља - рекао је Бубић.

Он је у обраћању гостима истакао да је његова породица у протеклих 15 година уложила много труда у ово што данас може да се види.

- Посебну захвалност дугујем својим радницима који су дали немјерљив допринос да будемо то што јесмо - истакао је Бубић.

Предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Бруно Бојић уручио је "Дермалу" сребрни грб који припада свим фирмама са више од 500 запослених.

Ђокић је изразио наду да ће породица Бубић наставити да успјешно води предузеће.

- Радујемо се успјеху сваке компаније у РС, па тако и "Дермала" који показује да се може ићи напријед и отварати нова радна мјеста. Влада ће подржати овакве фирме субвенцијама за запошљавање. Котор Варош је један од свијетлих примјера у запошљавању, а "Дермал" како треба радити и ширити производњу - истакао је Ђокић.

Честитку је упутио и предсједник РС Милорад Додик истичући да је "Дермал" најбољи примјер како функционишу добре и успјешне фабрике које прате свјетске трендове.

Свечаности су присуствовали и министри рада и борачко-инвалидске заштите и здравља и социјалне заштите РС Миленко Савановић и Драган Богданић, посланици у Народној скупштини РС, начелници више општина, представници пословних асоцијација и други гости из јавног живота.

"Дермал" производи чизме за француску и енглеску војску и америчке ватрогасце те намјенску обућу за министарства унутрашњих послова Србије и Црне Горе и за раднике "Електропривреде РС", а недавно је потписан и уговор са словеначком "Алпином" за израду модне и обуће за планинарење. "Дермал" је почео пословни пут као продавница обуће да би прерастао у производну фирму и убрзо се пробио на страна тржишта на којима је годинама наставио да шири листу пословних партнера. Тренутно има дневни производни капацитет од 2.500 до 3.000 пари обуће.

Награђени најбољи радници

Поводом годишњице пословања "Дермал" је уручио захвалнице и новчане награде најбољим радницима.

Захвалнице су уручене и институцијама, пословним партнерима и другима који су допринијели развоју "Дермала".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана