Дерипаска куби контролу у Русалу

Глас Српске
Дерипаска куби контролу у Русалу

МОСКВA - Aлуминијумски магнат и некада најбогатији Рус, Олег Дерипаска, могао би изгубити контролу над својом компанијом "Русал" јер се суочава с огромним дугом и снажним падом цијена метала, објавио је poslovni.hr.

Кредитори "Русала" састаће се ове седмице и очекује се да ће Дерипаски предложити замјену дијела дуга за дионице наведене компаније, изјавио је један банкар упознат са ситуацијом.

"Русал", који до почетка маја с више од 70 страних банака, укључујући ABN Aмро, Ситигрупу, BNP Paribas и Мерил Линч, мора да договори начин отплате дуга од 7,4 милијарде долара још је раније нагласио да није заинтересован за ту опцију.

- Како сада стоје ствари, Дерипаскин удио у "Русалу" вјероватно ће пасти испод 50 одсто - изјавио је аналитичар "УралСиб фајненшл корпорације" из Москве Михаел Кавана и додао да док год се цијене метала не опораве, не види на који би начин "Русал" могао да преживи без продаје удјела.

Дерипска је у прошлој години изгубио 88 одсто свог богатства, због снажне корекције цијена дионица на руском тржишту капитала и пада цијена алуминијума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана