Делта у 2011. завршава шопинг мол у Бањалуци

Глас Српске
Делта у 2011. завршава шопинг мол у Бањалуци

БЕОГРAД - Српска "Делта холдинг" у току ове године изградиће шопинг мол у Бањалуци, најавила је генерални директор компаније Јелена Крстовић.

Она је у интервјуу агенцији "Блумберг" казала да је за градњу шопинг молова у Бањалуци и Београду у 2011. намијењено 90 милиона евра.

- У следећих пет година, "Делта" планира да изгради шест шопинг молова, од којих два у Београду и по један у Нишу, Новом Саду, Сарајеву и Бањалуци - рекла је Крстовићева, пренијеле су агенције.

Крстовићева је за "Блумберг" казала да ће продаја 50 одсто удјела у трговинском ланцу "Делта макси" највјероватније бити закључена у идућих 30 дана.

- Кључни параметри договора су дефинисани и трансакција ће бити закључена у идућих 30 дана - казала је Крстовићева, не желећи да коментарише наводе медија да је потенцијални купац "Максија" белгијска "Делез група".

- "Делта", која ће прославити 20 година постојања 4. фебруара, инвестираће 140 милиона евра, укључујући 30 милиона евра за претварање "Континентал" хотела у Београду у хотел са четири звездице, који ће бити део групе "Интерконтинентал" и ланца хотела "Краун плаза" - казала је Крстовићева.

Сљедећих 90 милиона евра у 2011, додала је, намијењено је за два шопинг мола, у Бањалуци и Београду, док ће 20 милиона бити усмјерено на ширење воћњака и изградњу стакленика, како би се помогао раст дистрибуције хране у Србији, Русији и осталим тржиштима до 2012. године.

Инвестиције

Крстовићева је навела и да би "Делта" могла да инвестира више од 400 милиона евра у шопинг молове до 2015. године и додала да ће се компанија обратити комерцијалним банкама за средства потребна за ширење.

План је и да се стратешком партнеру прода половина учешћа у "Делта макси" малопродајном ланцу, навела је, како би се смањила потреба за задуживањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана