Делез затвара продавнице у БиХ

М. Ч.
Делез затвара продавнице у БиХ

БAЊAЛУКA - Белгијски трговински ланац "Делез" оптимизоваће своју малопродајну мрежу у БиХ отварањем осам и ребрендирањем одређеног броја постојећих продавница, затварањем четири "Темпо" центра и промјенама формата "Темпо експрес".

Регионални директор "Делез" у БиХ Владимир Ђилас истакао је да ће се промјена формата "Темпо експрес" одвијати на два начина.

- "Темпо експрес" у Клашницама биће пребачен у формат "Макси" проширењем асортимана, измјеном изгледа продавнице и начина излагања робе, а "Темпо експрес" у Требињу ће
бити стављен у функцију магацина који ће подмиривати потребе малопродајне мреже у Херцеговини - истакао је Ђилас.

Додао је да ће се отварање и ребрендирање продавница одвијати постепено током године, а да ће у будућем периоду бити затворени "Темпо" центри у Приједору, Броду, Бијељини и Брчком.

- Пребацивање "Темпо експрес" у формат "Макси" неће имати никакве посљедице по запослене у овим објектима. Запосленима у "Темпо" центрима који се затварају биће понуђена најбоља опција уз поштовање свих законских одредби - нагласио је он.

"Делез" Србија саопштила је да ће реорганизовати малопродајну мрежу отварањем 20 и реновирањем 40 продавница, затварањем седам Мини Макси продавница и промјеном формата "Темпо експрес" у "Макси", а током године ће запослити још 600 нових радника.

Белгијски трговински ланац "Делез група" саопштио је јуче да ће укинути око 5.000 радних мјеста у СAД и затворити близу 20 продавница у источној Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана