Делегација ММФ-а од сутра у Бањалуци

Aгенције
Делегација ММФ-а од сутра у Бањалуци

Бањалука - Делегација Међународног монетарног фонда /ММФ/ разговараће у Бањалуци са представницима Министарства финансија Републике Српске у оквиру трећег прегледа обавеза преузетих стендбај-аранжманом са овом финансијском институцијом, пренијеле су агенције.

Делегација ММФ-а, предвођена шефом Мисије за БиХ Роном ван Роденом и резидентним представником у БиХ Рубеном Атојаном, боравиће у Бањалуци од сутра до петка, 17. маја, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Завршни разговори мисије ММФ-а са представницима Министарства финансија Републике Српске планирани су за петак, 17. маја, а по њиховом окончању биће објављено саопштење.

ММФ је одобрио 26. септембра 2012. године стендбај-аранжман којим је БиХ обезбијеђено 403,8 милиона евра подршке. Република Српска у овој години требало би да повуче и плати ММФ-у око 120 милиона КМ, а средства су намијењена за подршку буџету.

Мисија ММФ-а завршила је први преглед 19. децембра 2012. године, а други 6. маја ове године. На основу испуњених обавеза које произилазе из Писма намјере, а након обављених прегледа, ММФ је БиХ одобрио 155,6 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана