Делегација из Српске отпутовала у Лондон

Агенције
Делегација из Српске отпутовала у Лондон

БАЊАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић, министар финансија Зоран Тегелтија и директор Јавног предузећа ''Аутопутеви Републике Српске'' Душан Топић отпутовали су данас у Лондон, гдје ће наредна два дана обавити завршне преговоре са представницима Европске банке за обнову и развој за одобрење кредита од 150 милиона евра.

Ријеч је о кредиту који ће бити искоришћен за изградњу дионице аутопута од Добоја до Прњавора, дужине 36 километара, као дијелу будућег аутопута од Бањалуке до Добоја, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.
       
Чубриловић је рекао Срни да очекује да ће сутра и прекосутра са представницима Европске банке за обнову и развој бити приведени крају преговори о овом кредиту.
       
”Вјерујем да ће ови преговори бити приведени крају, јер су готово сви услови из кредитне линије издоговарани”, рекао је Чубриловић прије одласка у Лондон.
       
Чубриловић је истакао да је правило Европске банке за обнову и развој да процедура буде испоштована до краја, односно да се још једном прође кроз читав уговор, истичући да се нада да ће у уторак, 21. фебруара, бити ријешена и посљедња недоумица.
       
Према његовим ријечима, у Лондону ће бити потписан записник услова и одобрење кредита, након чега ће се ући у процедуру избора извођача радова, а уговор о кредиту биће потписан након што га одобри Народна скупштина Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана