Дефинисани планови рада за наредну годину

СРНА
Дефинисани планови рада за наредну годину

Зворник - Менаџмент компаније "Алумина" Зворник дефинисао је планове рада за 2014. годину, чији је примарни циљ остварење производње више од 400.000 тона са профитним резултатом, што је повећање за 30 одсто у поређењу са садашњим степеном коришћења производног капацитета.

У саопштењу Управног одбора "Алумине" наглашава се да је ова компанија од априла ове године успјела да створи ситуацију да може да ради профитабилно што показују и финансијски извјештаји за протекле мјесеце.

"С обзиром на природу пословања ове фабрике, само дугорочни уговори са
партнерима су гарант успјешности. Стога смо ушли у послове и преузели одговорност за испуњење већих интернационалних уговора", истиче се у саопштењу.

Управни одбор наводи да је изненадна блокада жиро-рачуна нанијела компанији непроцјењиву штету у свим сегментима, те се очекује појачана активност и
ангажовање надлежних у циљу хитног дефинисања стратегије са тачним планом како ове проблеме ријешити.

У саопштењу се додаје да Управни одбор улаже велике напоре да одржи процес производње, али сматра да Фабрика тешко може радити у оваквом пословном амбијенту и са константним ризицима у пословању.

"Упркос напорима да јавност буде објективно информисана, непрекидно се  суочавамо са лицитирањем стања у којем се компанија налази, а које углавном служи у дневно-политичке сврхе и не доприноси кредибилитету компаније код пословних партнера", наводи се у саопштењу.

Управни одбор истиче да компанији, која запошљава више од 1.000 радника и у пословном ланцу интегрише велики број привредних субјеката, треба адекватан пословни амбијент, као и пуна подршка свих политичких фактора од локалне заједнице до нивоа Републике да би реализовала озбиљне уговоре. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана