Дарко Лакић, предсједник УO Алуминa: Треба се нагодити са повјериоцима Бирча

Агенције
Дарко Лакић, предсједник УO Алуминa: Треба се нагодити са повјериоцима Бирча

Зворник - Предсједник Управног одбора "Алумине" из Зворника Дарко Лакић изјавио је да не треба чекати завршетак судских поступака и да је потребно тражити компромис који би омогућио завршетак стечаја у зворничкој Фабрици глинице "Бирач".

- Према ставу стечајног управника, стечај се може завршити релативно брзо ако би на било који начин били ријешени судски поступци у вези са оспореним потраживањима. У супротном теже је ићи ка закључењу стечаја - казао је Лакић, који је однедавно на челу "Алумине", чији је "Бирач" стоодстотни власник.

Лакић је у интервјуу за портал Цапитал.ба казао да постоји више могућих сценарија за завршетак стечаја у "Бирчу", али да, имајући у виду да су фондови који су под контролом Владе РС збирно највећи повјериоци "Бирча", они треба да имају одлучујућу улогу у креирању будућности фабрике.

- Сви заједно као друштво не смијемо да направимо грешку коју смо направили прије петнаестак година, када су већински власници постали инвеститори који немају референце и искуство достојно ове фабрике. Надам се да ће у скоријем року доћи до компромиса, да ће се ићи ка завршетку стечаја, што ће омогућити да се "Бирач" споји са "Алумином" и другим зависним предузећима и да створимо моћну компанију која ће бити мотор развоја овог дијела РС и једна од највећих на Балкану - казао је Лакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана