Данас одлука о продаји имовине бијељинске индустрије Сава

М. М.
Данас одлука о продаји имовине бијељинске индустрије Сава

БИЈЕЉИНA - Скупштина повјерилаца у прехрамбеној индустрији "Сава" заказала је за данас у Основном суду у Бијељини сједницу, на којој ће се одредити о продаји некретнина у овом предузећу, изјавио је ово стечајни управник у "Сави" Небојша Матић.

Он је  напоменуо  да је са радницима одржао састанак 21. маја и тада је постигнут договор да се у поступку стечаја иде у два правца.

- Након што Влада РС није прихватила план реорганизације у "Сави", на састанку са радницима предложено је да се иде методом директне продаје имовине на лицитацији, или да локална заједница, кроз доношење измјена регулационог плана, помогне "Саву" - рекао је Матић.

Он је нагласио да је од начелника општине Бијељина добио писмо намјере да ће пружити помоћ "Сави" у поступку стечаја. Стечајни управник је подсјетио да су радници крајем априла организовали протесте у "Сави", захтијевајући припрему техничко-технолошких постројења за прераду воћа и поврћа. Радници су затражили да се што прије пронађе стратешки партнер у стечају и да се обезбиједи неповратни новац од 820.000 марака за исплату плата.                                                                                                                                                                            

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана