Да ли сте сигурни да сте припремили баш све за безбрижно путовање?

Г.С.
Да ли сте сигурни да сте припремили баш све за безбрижно путовање?

Путовања су идеална прилика за одмор од свакодневних обавеза, истраживање нових култура, стицање незаборавних искустава и драгоцјених успомена.

Међутим, непредвиђене ситуације, као што су повреде и здравствени проблем, могу покварити ваше планове. Зато будите сигурни да сте, поред пешкира за плажу, креме за сунчање, гардеробе, пасоша, књига за дјецу и сл, за ваше путовање припремили и једног подједнако важног сапутника, полису путно здравственог осигурања која ће вам омогућити да се препустите безбрижнијем одмору.

Медицинска помоћ у иностранству често је веома скупа, но, куповином полисе путно здравственог осигурања обезбјеђујете да наведене трошкове, у случају нежељених дешавања, умјесто вас, покрије осигуравајућа кућа. Било да планирате породични одмор, пословни пут или авантуристичко путовање, путно здравствено осигурање ће вам пружити потребну сигурност.

Трошкови путно здравственог осигурања се одређују у зависности од врсте путовања на које идете, пословног или приватног, да ли путујете сами или са породицом, колика је удаљеност дестинације за коју сте се одлучили, али и од старосне доби осигураника. На информативним примјерима UniCredit банке Бања Лука можете оквирно одредити цијену седмодневног путовања за једну особу или четверочлану породицу.

Додатни савјети на које бисте, као будући корисници полисе осигурања, требали обратити пажњу су:

  • Унапријед провјерите да ли ваше путно здравствено осигурање у потпуности покрива трошкове лијечења или је то пак дјелимично.
  • Приликом уговарања полисе, провјерите да ли медицинску помоћ добијате без накнаде или рефундацију трошкова добијате тек по повратку у земљу. Уколико је ово друго случај, дио новца увијек предвидите за овакве трошкове.
  • Уколико се незгода догоди, прије посјете љекару, позовите број наведен у полиси, а на којем ћете добити информацију којој медицинској установи, у мјесту вашег боравка на путовању, треба да се обратите. Медицинску документацију са прегледа и интервенција обавезно сачувајте.

Нема разлога да куповину осигурања одлажете до посљедњег тренутка, јер се може десити да је на крају заборавите, а уговарање полисе, упамтите, није могуће учинити након што сте прешли државну границу.

Вашу полису путно здравственог осигурања можете уговорити у Вама најближој филијали UniCredit банке Бања Лука или искористити посебну понуду Банке и у свега неколико кликова, аплицирати  путем web пријаве те на тај начин остварити право на 10% попуста.

Не дозволите да здравствени проблеми покваре ваша путовања. Поступите одговорно, осигурајте себе и своје најмилије на вријеме и, уз UniCredit банку Бања Лука и Wiener осигурање, путујте безбрижно и сигурно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана