Цвијановић: Влада стоји иза добре пословне иницијативне

СРНА
Цвијановић: Влада стоји иза добре пословне иницијативне

Бањалука - Предсједник Владе Република Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Влада стоји иза сваке добре пословне иницијативе и да ће њену подршку имати општина Мркоњић Град, као и свака друга локална заједница која покреће квалитетне пројекте.

Цвијановићева је истакла да су на подручју Мркоњић Града одређене иницијативе прерасле у квалитетне пројекте.

"Овдје постоје двије-три могућности за покретање фабрика, што ће омогућити отварање нових радних мјеста која су била гашена из различитих разлога у претходном времену", рекла је Цвијановићева новинарима, након састанка са начелником општине Мркоњић Град Дивном Аничић.

Премијер Српске је најавила да ће Влада на све могуће начине подржати реализацију туристичког пројекта на подручју ове општине, јер постоји туристички потенцијал, а самим тим и услови за отварање нових радних мјеста.

Она је напоменула да је Влада Српске упозната са потребом надоградње средњошколског центра у овој општини, као и о другим битним пројектима важним за Мркоњић Град.

Цвијановићева је подсјетила да је на подручје ове општине до сада уложено 8,6 милиона КМ из Економско-социјалне компоненте Развојног програма Владе Српске.

"Ова локална заједница је користила и подстицаје министарстава. Компаније које су извозно оријентисане уживале су такву подршку, а подржали смо и реализацију нових инвестиција на подручју Мркоњић Града", рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је Влада Српске подржала и пољопривредне пројекте, као и пројекте у области инфраструктуре.

"Није проблем Владе Српске да сарађује са локалним заједницама уколико постоје добре иницијативе. Надам се да ћемо овакве иницијативе имати широм Српске", нагласила је Цвијановићева.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је новинарима да је на састанку разговарано о покретњу производње у Фабрици конфекције "Младост", коју је Влада Српске, послије успјешно проведеног стечаја, купила и дала општини на коришћење.

"До краја мјесеца са једном македонском компанијом требало би да потпишемо уговор за покретање производње у овој фабрици, у којој би требало да буде запослено 150 радника", нагласила је Аничићева.

Она је навела да је општина Мркоњић Град у претходном периоду завршила већину инфраструктурних пројеката и да нема "горућих проблема у том сегменту".

Састанку у општини Мркоњић Град присуствовао је и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана