Ћулибрк: Нема продаје “Телекома”?

Политика
Ћулибрк: Нема продаје “Телекома”?

Београд - Вршилац дужности генералног директора “Телекома Србија” Предраг Ћулибрк рекао је да није добио мандат да припрема ово предузеће за продају и нагласио да је његов задатак да подигне вриједност компаније.

Ћулибрк је објаснио да је његов циљ да та фирма више вриједи, а да ће власник да одреди да ли и када “Телеком” треба да се прода.

Он је за “Политику” навео да укупан дуг “Телекома” сада износи 700 милиона евра, са каматама око 760 милиона евра, али да је и поред тога ликвидан.

- Највећи изазов ће бити следеће године, јер од јанура креће отплата кредита и треба обезбедити 305 милиона евра како бисмо намирили обавезе према повериоцима. То неће бити лако, али понављам да немамо проблема и да своје обавезе редовно испуњавамо - рекао је Ћулибрк.

Ћулибрк је од јуна 2007. године до постављења за вршиоца дужности генералног директора “Телекома Србија” био генерални директор “Телекома Српске”.

Према његовим ријечима, “Телеком Српске” је сада здрава компанија са највећом оперативном добити у региону, ликвидна и незадужена.

Ћулибрк је навео да је “Телеком Српске” листиран на берзи већ неколико година, а од 2007. године до данас та је фирма исплаћивала акционарима 50 до 55 милиона евра годишње.

- То је данас први мобилни оператер у БиХ и има 41 одсто тржишног учешћа, а када смо га преузели то учешће је било 33 одсто - рекао је Ћулибрк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана