Чубриловић: За четири до пет мјесеци почиње наплата путарине

СРНА
Чубриловић: За четири до пет мјесеци почиње наплата путарине

Бањалука - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да би за четири до пет мјесеци требало да почне наплата путарине на аутопуту Бањалука - Градишка.

"Наплатне кућице биће постављене између два тунела. Студија је показала да је то најпогодније мјесто за њихово постављање, јер је ријеч о отвореном систему наплате", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, напоменувши да ће путарина бити нижа него у земљама окружења.

Он је навео да је урађена студија, избор извођача радова и да су почели радови на изградњи наплатних кућица на аутопуту Бањалука - Градишка.

Говорећи о изградњи дионице аутопута Бањалука - Прњавор, Чубриловић је рекао да се чека одлука Дома народа парламента БиХ о кредитном задужењу.

"Чека се да буду створени услови за одржавање те сједнице. Због неусвајања одлуке о кредитном задужењу не можемо почети са градњом", каже Чубриловић.

Он је напоменуо да је Европска инвестициона банка исказала велико разумијевање за тренутну ситуацију, знајући сложеност процедура у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана