Члан управе купио акције фирме - Крајина бораца

М. М.
Члан управе купио акције фирме - Крајина бораца

БAЊA ЛУКA - Члан управе "Крајина борца" Зоран Милаковић изјавио је нашем листу да је легалним путем, на берзанском трговању откупио 24 одсто акција овог предузећа и да ће у складу са Законом о јавној понуди акција, тражити да откупи контролни пакет акција "Крајина борца".

- Преузећемо на тај начин свој пословни простор на Тргу Крајине у Бањој Луци, гдје је некада  била смјештена робна кућа "Теранова". Коначну одлуку о додјели овог пословног простора требао би донијети Уставни суд БиХ на сједници заказаној за 30. и 31. јануар 2009. године - рекао је Милаковић.

Додао је да је Уставни суд БиХ усвојио захтјев Трговачког предузећа "Малбашић Компани" и фирме "Aстрал"  и донио одлуку о привременој мјери забране извршења рјешења Основног и Окружног суда у Бањој Луци, до окончања судског поступка. Према тим рјешењима, пословни простор требало би да буде враћен "Крајина борцу".

Проблеми "Крајина борца" почели су 2000. године када је предузеће издало под закуп пословни простор у Бањој Луци приватном предузећу "Aстрал". "Aстрал" је пословне просторе издао под закуп приватном предузећу "Голд експорт импорт" чији је власник познати бањолучки златар Веселко Малбашић.

Малбашић је почетком јуна уселио у овај простор, који је одлуком Врховног суда РС враћен "Крајина борцу".

Послије тога Малбашић се жалио Уставном суду БиХ. Малбашић се јуче није јављао на телефон тако да нисмо успјели да сазнамо шта мисли о преузимању акција "Крајина борца" од старне Милаковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана