Ћирић: У априлу подјела акција “Телекома”

Танјуг
Ћирић: У априлу подјела акција “Телекома”

БЕОГРАД - Министар економије и регионалног развоја Србије Небојша Ћирић рекао је да се почетак подјеле бесплатних акција ''Телекома Србија'' за око 4,8 милиона грађана Србије очекује између 15. и 20. априла, преноси Танјуг.

- Влада Србије застала је са поделом акција због преговора са грчким ОТЕ-ом и та трансакција је завршена, тако да је Србија поново постала власник 20 одсто тих акција - рекао је Ћирић.
Према његовим ријечима, око 4,8 милиона становника Србије добиће своје акције компаније која је профитабилна, и на крају ће одлучити да ли ће те акције продати или сачувати и чекати да се повећа њихова вриједност на берзи.
Ћирић је оцијенио да приватизације ''Електропривреде Србије'' неће бити ни у мандату сљедеће Владе.
Он, међутим, сматра да би требало укључити приватни капитал да заједно са државом партиципира у изградњи нових производних капацитета, као што је подизање нових хидроцентрала, термоелектрана и у коришћењу обновљивих извора за производњу електричне енергије.
- Србија би могла да понуди земљиште, а приватни партнер, нека велика светска компанија, инвестиције у производне капацитете, а профит би се делио у договореном односу - рекао је Ћирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана