Цимос не продаје филијале у БиХ

М. Ч. - К. Ћ.
Цимос не продаје филијале у БиХ

Бањалука - Словеначка компанија "Цимос" неће продавати своје филијале у БиХ, него ће само реорганизовати пословање, казали су "Гласу Српске" у сједишту "Цимоса" у Копру.

Групација чија је претежна дјелатност производња ауто-дијелова у БиХ има пет фабрика - "Цимос" Сребреница, ТМД Градачац, "Фамос АДИ" Сарајево, "НТ Форгинг" Нови Травник и "Цимос ТМД Кастинг" Зеница, које запошљавају 1.024 радника. У "Цимосу" су казали да су нетачне информације које су се појавиле у медијима о продаји њихових фирми у БиХ и Србији, већ да ће бити спроведена реорганизација у склопу које ће у свакој држави у којој послују имати центар, а он ће у БиХ бити у Градачцу.

- У Србији продајемо само неке мање дијелове. Када је у питању БиХ, за сада ништа није продато, нити је одлучено да се иде на продају. Планом је предвиђено да у БиХ буде само једно друштво са сједиштем у Градачцу, док ће преостале четири фабрике бити саставни дио тог друштва. Нешто мало ће се смањити број режијских радника - казали су у "Цимосу".

Савјетник начелника за привреду општине Сребреница Ћазим Салимовић рекао је да су они предузели мјере да сачувају фабрику "Цимос" и 103 радника и подржаће технолошки развој "Цимоса".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана