Честитка на усвојеним ребалансима буџета

Глас Српске
Честитка на усвојеним ребалансима буџета

СAРAЈЕВО - Шеф мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Костас Христоу честитао је предсједавајућем Савјета министара БиХ Николи Шпирићу и ентитетским премијерима Милораду Додику и Мустафи Мујезиновићу на успјешно усвојеним ребалансима буџета Републике Српске и Федерације БиХ за 2009. годину.

У честитки, која је достављена и министрима финансија Aлександру Џомбићу, Вјекославу Беванди, Драгану Вранкићу, те гувернеру Централне банке БиХ Кемалу Козарићу, наводи се да испуњавање обавеза из писма намјере у вези са фискалним прилагођавањем за 2009. годину захтијева да фискалне мјере и активности које су предузели држава и ентитети буду праћене ребалансима буџета на нижим нивоима власти.

- Правовремено провођење договорених мјера на свим нивоима власти осигураће да критеријуми извршења, постављени за крај септембра ове године, буду испуњени. На тај начин ММФ би био у могућности да крене са мисијом за први преглед у новембру, те састанком Одбора који је предвиђен за децембар - наводи се у честитки.

Христоу је истакао да би успјешан завршетак првог прегледа до краја године омогућио дозначавање и друге транше средстава из стендбај аранжмана БиХ са ММФ-ом, саопштено је из федералне Владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана