Цеп­те­ру рок од де­сет да­на за упла­ту

Глас Српске
Цеп­те­ру рок од де­сет да­на за упла­ту

ПОД­ГО­РИ­ЦA - Са­вјет за при­ва­ти­за­ци­ју Црне Го­ре про­ду­жио је ком­па­ни­ји Фи­ли­па Цеп­те­ра за де­сет да­на рок да упла­ти 20 ми­ли­она евра за акци­је Ин­сти­ту­та "Си­мо Ми­ло­ше­вић" у Ига­лу.

Ме­ди­ји су пре­ни­је­ли да је ком­па­ни­ја Фи­ли­па Цеп­те­ра "Хо­ум арт енд сеј­лс сер­ви­сис" тра­жи­ла одла­гање ро­ка због гло­бал­не еко­ном­ске кри­зе. У црно­гор­ској Вла­ди ни­ко ни­је же­лио да са­оп­шти да ли је ис­ти­ни­та та ин­фор­ма­ци­ја, а аген­ци­ји Бе­та ре­че­но је да се при­пре­ма са­оп­штење.

Пред­ста­вни­ци црно­гор­ске Вла­де и држа­вних фон­до­ва по­тпи­са­ли су при­је 15 да­на са пред­ста­вни­ци­ма Цеп­те­ро­ве фир­ме уго­вор о про­да­ји 56,4 од­сто акци­ја Ин­сти­ту­та "Др Си­мо Ми­ло­ше­вић" из Ига­ла.

Цеп­те­ро­ва ком­па­ни­ја оба­ве­за­ла се да у ро­ку од 15 ра­дних да­на од да­на по­тпи­си­вања уго­во­ра упла­ти 20 ми­ли­она евра за акци­је цен­тра, а уко­ли­ко но­вац не бу­де упла­ћен у том пе­ри­оду, про­да­вац има пра­во да рас­ки­не уго­вор.  Уго­во­ром је пре­дви­ђе­но да Цеп­те­ро­ва ком­па­ни­ја у на­ре­дне че­ти­ри го­ди­не ин­вес­ти­ра у Ин­сти­тут 150 ми­ли­она евра.

Здрав­стве­ни цен­тар у Ига­лу по­сје­ду­је два со­ли­те­ра са 650 кре­ве­та, и дје­чи­је одјељење са 160 кре­ве­та, ко­је се на­ла­зи у по­се­бној згра­ди.  У скло­пу здрав­стве­ног ком­пле­кса је и по­се­бан обје­кат по­врши­не од око 50.000 ква­дра­тних ме­та­ра са 405 со­ба,  ек­склу­зи­вна ви­ла "Га­леб" са 22 со­бе, са­гра­ђе­на 1979. го­ди­не за по­тре­бе пред­сје­дни­ка СФРЈ Јо­си­па Бро­за Ти­та.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана