Челинац: Исплаћени подстицаји за 90 пољопривредника

Срна
Foto: Илустрација

ЧЕЛИНАЦ- У Челинцу је 90 пољопривредника остварило право на новчане подстицаје за прошлу годину које је обезбиједила општина, рекао је Срни вршилац дужности начелника општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славиша Блаженовић.

Подстицаји од 37.600 КМ исплаћени су за капитална улагања у биљној и сточарској производњи и премије у истим областима.

Блаженовић је навео да је 17 пољопривредника добило подстицај за пчеларску производњу, док је право на премију по основу млијечних картона у говедарству добило 35 пољопривредника.

"Преостали су финансијску подршку општине добили за механизацију, изградњу и реконструкцију објеката, подизање пластеника и засада, али и по основу премије за биљну производњу, односно за произведено и продато воће и поврће", рекао је он.

Према његовим ријечима, висина подстицајних средстава зависи од врсте подстицаја, што је дефинисано Програмом утрошка средстава.

Блаженовић је истакао да су челиначким пољопривредницима исплаћене и надокнаде за штету коју је проузроковала дивљач, као што је и предвиђено Законом о ловству Републике Српске.

"Из општинског буџета издвојено је и 5.100 КМ за надокнаду штете од елементарних непогода, док је за подјелу сјетвених пакета пољопривредницима издвојено 3.500 КМ", изјавио је Блаженовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана