Чекају одговор на понуду

Глас Српске
Чекају одговор на понуду

БAЊA ЛУКA - Електропривреда Републике Српске (ЕРС) понудила је недавно чешкој компанији ЧЕЗ нови споразум о докапитализацији свог енергетског сектора, пренијела је Бета.

Нови споразум понуђен је након што је ЧЕЗ крајем јануара ове године најавио да ће одустати од милијарду и по евра вриједног пројекта докапитализације Рудника и Термоелектране "Гацко" и  да ће продати свој удио у заједничком предузећу Нове електране РС.

Директор ЕРС Бранислава Милекић није жељела да износи детаље нове понуде уз образложење да чека одговор ЧЕЗ-а, од којег зависи шта ће се даље учинити, пренијеле су агенције.

У петак "Глас Српске" није успио да ступи у контакт са Милекићевом.

У Министарству индустрије, енергетике и рударства изјавили су да се разговори са представницима ЧЕЗ-а никада нису ни прекинули.

- У контакту смо са њима и настојимо да нађемо рјешење које ће омогућити наставак пројекта Гацко. Још  не можемо рећи да смо дошли до рјешења, иако одређених помака има. Спор са малим акционарима један је од елемената који усложњава ово питање - казала је портпарол Министарства Aлександра Вукашиновић.

Она је додала да ће ЕРС уз сарадњу Министарства настојати да са компанијом ЧЕЗ превазиђе настали проблем и на обострано задовољство крене у реализацију пројеката уз максималну заштиту интереса РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана