CEFTA унапређује привредну сарадњу

Глас Српске
CEFTA унапређује привредну сарадњу

СAРAЈЕВО - Циљ CEFTA споразума је ослобађање протока људи, робе и идеја, вишеструко повећање размјене, усклађивање привредног развоја, стварање знатно већег тржишта, те подизање привредне сарадње на виши ниво, казао је у петак министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић.

Он је рекао да су земље потписнице CEFTA споразума у вријеме кризе забиљежиле високе стопе пада и увоза и извоза пољопривредних производа.

- Ми у Министарству чинимо много тога да се ситуација побољша за наше извознике, а будући дани ће стварно показати колико смо у томе успјешни. Међутим, ако будемо радили сами, умјесто у уској сарадњи са другим ресорним институцијама, онда је потенцијални успјех у самом старту ограничен - додао је Зиројевић, јавила је Срна.

Говорећи о ефектима примјене недавно усвојених мјера за побољшање услова пословања у пољопривредној производњи и прехрамбеној индустрији БиХ, Зиројевић је рекао да су њихови циљеви да се повећа квалитет и сигурност домаћих производа уз конкурентну предност у производњи, преради и трговини, те побољша спољнотрговинска размјена БиХ са земљама CEFTA.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана