Бургер кинг: Ко воли Мек, збогом!

Aгенције
Бургер кинг: Ко воли Мек, збогом!

Осло - Норвешки заступник Бургер кинга одрекао се свих фанова на Фејсбуку који су прихватили ваучер за бесплатан сендвич у Мекдоналдсу.

Бесплатно дјелити производ свог највећег ривала може дјеловати као маркетиншко самоубиство, али норвешки заступник чувеног ланца ресторана брзе хране Бургер кинг урадио је баш то како би ојачао везу са својим пратиоцима на друштвеним мрежама.

Наиме, норвешки заступник Бургер кинга је у покушају да открије колико су фанови на Фејсбуку заиста лојални, на својој страници на овој популарној друштвеној мрежи понудио ваучере за бесплатан Биг мек сендвич у ривалском Мекдоналдсу.

Након што је претходно утврдио да су неки од 38.000 пратилаца странице ту само да би остављали подцјењивачке коментаре, норвешки Бургер кинг је одлучио да покрене нову страницу само за лојалне фанове.

Фанови су "филтрирани" тако што су сви који су прихватили ваучер за бесплатан Биг мек морали да се одрекну права да се придруже новој страници Бургер кинга. Уз ваучер за оброк у Меку, "одметнути" фанови су добили и потписано опроштајно писмо од Бургер кинга.

Овај храбар маркетиншки потез коштао је Бургер кинг чак 30.000 фанова на Фејсбуку, али у тој компанији кажу да са новом базом од 8.000 пратилаца на својој новој страници имају интензивнију, квалитетнију и позитивнију комуникацију.

Бургер Кинг је недавно на америчком тржишту извео још један PR штос - на један дан су промjенили су име у Фриес Кинг, ставили лого у цртеж кромпирића и испод написали "некадашњи Бургер Кинг" - све то како би промовисали нови и наводно здравији помфрит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана