Бугарска: Отказ ко не врати бонус

Агенције
Бугарска: Отказ ко не врати бонус

СОФИЈА - Бугарски премијер Бојко Борисов каже да ће бити отпуштени сви владини званичници ако до краја седмице не врате бонусе које су недавно добили.

Локални медији у Бугарској су објавили да су директори владиних агенција недавно добили “петоцифрене” бонусе.

Мада је добијање бонуса у складу са законом, вијест о томе је одјекнула у Бугарској, гдје просечна плата износи 755 КМ мјесечно.

Борисов је рекао да званичници новац који су добили од бонуса могу да уплате у државни буџет, или да га дају у добротворне сврхе. Он је нагласио да у вријеме економских криза званичници немају право да примају више новца од онога колико је предвиђено њиховим платама.

Бугарски министар финансија Симеон Ђанков каже да више од 10 министара, замјеника министара и начелника кабинета треба да врате око 50.000 евра, које су сами себи исплатили као допунска средстава за 2010. годину.

Због скандала са бонусима већ су смијењене начелнице Завода за здравствено осигурање Нели Нешева и Агенције за упис Вилета Николова, након чега је услиједило препуцавање између опозиције и власти ко је и колико узео и са каквом заслугом.

Замјеник министра финансија Владислав Горанов изјавио је да је узео 9.000 евра на име бонуса и да ће их вратити, док се други владини службеници још нису огласили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана