Бугари ускоро преузимају Фабрику дувана

Срна
Бугари ускоро преузимају Фабрику дувана

Бањалука - Већински власник Фабрике дувана Бањалука Небојша Антонић изјавио је Срни да се до краја августа или у првој половини септембра на Бањалучкој берзи може очекивати блок акција којима ће бугарски холдинг “Булгартабак” преузети већински пакет акција ове фабрике од лакташке фирме “Антонић трејд”.

Антонић је рекао да у међувремену треба завршити још поједине техничке ствари, да би нови већински власник коначно преузео Фабрику дувана Бањалука.

Он је потврдио да је Конкуренцијски савјет БиХ дао дозволу бугарском холдингу “Булгартабак” да преко своје чланице “Благоевград” преузме већински пакет, односно 55 одсто акција од предузећа “Антонић трејд”.

Предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бањалука Мирослав Маринковић потврдио је Срни да се група радника из Бањалуке тренутно обучава на новим машинама у “Булгартабаку” у Бугарској.

Влада Републике Српске потписала је 9. априла Меморандум о разумијевању са компанијом “Булгартабак”. У име Владе Републике Српске Меморандум је потписала премијер Жељка Цвијановић, а у име “Булгартабака” извршни директор компаније Венцислав Чолаков.

Овим документом “Булгартабак” се обавезује да ће у наредне три године задржати постојећи број радника, извршити инвестирање у модернизацију фабрике и почети са радом препознатљивих брендова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана