Бродосплит и фирме из РС треба да сарађују

Маријана Миљић
Бродосплит и фирме из РС треба да сарађују

БAЊAЛУКA - Сплитски холдинг "Бродосплит" тржишту Републике Српске нуди своје пословне могућности и заинтересован је да сарађује са предузећима из Српске.

Рекао је ово током јучерашње презентације ове хрватске фирме у бањалучкој Подручној привредној комори бивши хрватски конзул у Бањалуци Мирослав Буличић, уз чију је помоћ и подршку одржана ова презентација.

Он је нагласио да већ четврти пут организује долазак фирми из Сплита у Бањалуку у циљу успостављања пословне сарадње и зближавања привредника Српске и Хрватске.

- Фирме из Сплита не раде само на изградњи бродова већ производе и читави низ других производа који се могу употријебити у термоелектранама, хидроелектранама, конструкцијама, дизел агрегатима и трафо-станицама - рекао је Буличић и додао да привредници из Српске и Хрватске заједничком сарадњом могу да превазиђу економску кризу.

Директор фабрике "Дизел мотора" из Сплита Балдо Бутирић рекао је да је ова творница спремна да произведи моторе за стационарна постројења иако израђује моторе за бродове.

- Дизалица, али и многи други производи наше фирме могли би да нађу своје мјесто на тржишту Српске - рекао је директор "Металне опреме и конструкције" Зорко Крстинић.

Директор предузећа "Дизалица" Нелсон Боровина рекао је да своју производњу дизалица могу да прилагоде захтјевима купаца.

Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Никола Толимир рекао је да робна размјена двије земље биљежи раст.

Подршка

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Жељка Цвијановић, министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић и представници Министарства индустрије, енергетике и рударства РС изразили су јуче спремност Владе Српске да подржи будућу сарадњу са партнерима из Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана