Брчко: Појефтинио киловат-час и уведена такса за мјерно мјесто

Срна
Брчко: Појефтинио киловат-час и уведена такса за мјерно мјесто

Брчко - Потрошачи на подручју Брчко дистрикта од 1. јануара плаћаће киловат-час електричне енергије јефтиније од 3,5 до 11 одсто, али је уведена и такса на мјерно мјесто од 5,15 КМ, рекао је данас шеф радне јединице "Електродистрибуција" у Јавном предузећу "Комунално Брчко" Армин Драпић.

"Цијена струје у средњој тарифи смањује се за 3,56 одсто, а потрошачи који имају двотарифна бројила киловат-час ће плаћати мање до 10,76 одсто", прецизирао је Драпић.

Он је напоменуо да је Регулаторна агенција за енергетику у БиХ увела мјесечну накнаду од 5,15 КМ по мјерном мјесту за свих 35.000 потрошача у дистрикту.

Према Драпићевим ријечима, у "Комуналном Брчко" увелико се ради на склапању уговора за снабдијевање струјом за 2015. са неким од произвођача из окружења.

"С обзиром да путем два јавна конкурса није постигнуто потписивање уговора ни са једним понуђачем, сачињен је анекс уговора са 'Електропривредом Републике Српске' како би било обезбијеђено нормално снабдијевање струјом грађана на подручју дистрикта", рекао је Драпић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана