Брачни пар Логин најбогатији Словенци

Агенције
Брачни пар Логин најбогатији Словенци

Љубљана - Брачни пар Иза и Само Логин најбогатији су Словенци, а на чело листе 100 најимућнијих становника Словеније дошли су захваљујући свом предузећу "Аутфит7" које се бави развојем мобилних апликација.

Према листи коју сваке године традиционално објављује часопис "Менаџер" лична имовина брачног пара Логин процијењена је на 617,2 милиона евра.

С прошлогодишњег првог на друго мјесто пао је оснивач и власник "Студија Модерна", предузећа које се бави телевизијском продајом, Санди Чешко. Вриједност његове фирме која, између осталог, продаје и душеке "дормео", за годину је пала са 460,5 милиона на 390,7 милиона евра. Чешко је недавно сједиште своје компаније пребацио из Холандије на Кипар, због мањег пореза, а у Словенији плаћа само порез на лична примања.

На трећем мјесту нашао се брачни пар Татјана и Албин Добершек, који су власници фирме "Инжењеринг Добершек", са 325,8 милиона евра.

Стотину најбогатијих Словенаца има имовину у укупној вриједности од 4,5 милијарди евра, а добар дио њихових предузећа регистрован је у иностранству, а не у Словенији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана