Борба за правду неће престати

Марина Чигоја
Борба за правду неће престати

Бањалука - Мали акционари у Републици Српској неће одустати од остварења својих права, а уколико институције не буду радиле свој посао и процесуирале одговорне који су опљачкали приватизована предузећа у РС, ми ћемо ући у те фирме и преузети их, рекао је предсједник Савеза удружења малих акционара РС Небојша Југовић.

- Уколико институције не буду реаговале, реаговаћемо ми. Наставићемо да улазимо у наша предузећа, као што смо то недавно учинили у "Конзуму". Aли, у том случају се поставља питање шта ће нам те институције ако не раде свој посао - нагласио је Југовић. Он је додао да су добили одговор од неких институција на пријаве које су подносили и да се ту нешто помјерило са мртве тачке.

- Aко наставимо да улазимо у предузећа, нешто ће се морати почети дешавати. Ми смо неспорно власници тих предузећа. Кад се ствари врате на почетак, видјеће се да су 50 одсто власништва у предузећима имали мали акционари - нагласио је Југовић.

Мали акционари РС недавно су преузели напуштени објекат "Конзума" у Бањалуци, једног од предузећа које је уништено у приватизацији.

Представници Савеза малих акционара РС поднијели су почетком октобра кривичну пријаву против Петра Душанића и, како су рекли, "његове злочиначке организације" због тога што су, како кажу, уништили више од 20 предузећа у РС, нанијели милионску штету буyету Српске, а хиљаде раднике оставили на улици. Поред Душанића, акционари су кривичну пријаву поднијели и против директора "Еуромотора" Гостимира Иванковића, те Боре Скопљака из трговачког предузећа "Конзум" из Бањалуке.

У бањалучком Окружном тужилаштву су потврдили да су запримили пријаву коју су мали акционари поднијели против Душанића и 16 других лица.

- Та пријава је у раду код поступајућег тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука Раденка Јанковића и налази се у фази провјере навода по кривичној пријави - казала је за Радио "Слободна Европа" портпарол овог тужилаштва Маја Ђаковић-Видовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана