BMW извози рижу из Aргентине

Глас Српске
BMW извози рижу из Aргентине

МИНХЕН - Њемачки аутомобилски концерн BMW је одлучио да из Aргентине извози рижу и друге непрофитне производе, с тим што ће овом, на први поглед нестандардном одлуком, баварски гигант удовољити захтјеву Буенос Aјреса и обновити испоруке својих аутомобила у ту јужноамеричку државу, пренијеле су агенције.

Aргентинске власти су раније обавезале увознике да у пуној мјери компензују трговински дефицит извозом, објавила је новинска агенција Ројтерс позивајући се на финансијског директора BMW Фридриха Aјхинера.

Према подацима концерна, отпремљени аутомобили су још почетком 2011. задржани на царини, јер је BMW прекршио аргентинске прописе о увозу робе произведене у иностранству.

Таква судбина задесила је и аутомобиле марке "мини", која такође припада BMW. Након што је руководство BMW пристало да из Aргентине извози ауто-дијелове, кожу, рижу и друге пољопривредне производе, концерну је дозвољено да поново допрема своје аутомобиле. Слично условљавање аргентинске власти су поставиле и другим свјетским аутомобилским гигантима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана