BLIRE окупио бројне излагаче и панелисте

Милијана Латиновић
BLIRE окупио бројне излагаче и панелисте

Бањалука - Међународни сајам некретнина и инвестиција "Banjaluka invest real estate expo 2019" (BLIRE), трећи по реду, окупио је излагаче из Српске и Србије, те представнике компанија и институција који учествују на сајамским панел дискусијама.

Ова дводневна манифестација, која је данас свечано отворена у Бањалучком велесајму, окупила је инвеститоре стамбено-пословних објеката, произвођаче и дистрибутере материјала за градњу, а учествују и агенције за некретнине, банке и осигуравајуће куће. Идејни творац и организатор сајма Предраг Тешић каже да манифестацију организују по концепту који је заснован на панел дискусијама и излагачком дијелу.

- Трудимо се да сваке године доведемо што репрезентативније панелисте не само из Српске већ и из региона, а ове године успјели смо да доведемо и панелисту из Турске - истакао је Тешић.

Додао је сајам претходне двије године био веома посјећен, те да велики број посјетилаца очекују и на овогодишњој манифестацији.

- На сајму се представља 30-ак излагача из Српске и Србије. Веома је значајно да су излагачи који су прву годину били с нама и данас ту, што је и нама организаторима потврда да смо на правом путу. Сајамска култура се изгубила на нашим просторима и настојимо то повратити. Један од циљава је да сајам буде мјесто гдје ће се склапати послови кроз које ћемо постизати квалитетније резултате - истакао је Тешић.

О значају овог сајма, додаје Тешић, најбоље свједочи чињеница да је на првом сајму 2017. године покренута иницијатива о усвајању закона о посредовању у промету некретнина.

- У ФБиХ је усвојен нацрт тог закона, док је код нас припремљен приједлог и очекујем да ће ускоро бити усвојен - рекао је Тешић и подсјетио да је на првом сајму формирано и Удружење посредника у промету некретнина РС које ће током овогодишњег сајма потписати споразум о сарадњи са Кластером некретнина Србије.

Помоћник директора за нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Јасенко Нединић истакао је да је ова институција најважнија када је ријеч о непокретностима.

- Код нас све почиње, водимо евиденције о власништву над непокретностима, а то омогућава инвеститорима, између осталог и учесницима овог сајма, да имају све потребне информације на једном мјесту - рекао је Нединић, нагласивши да су у циљу обезбјеђења што једноставнијег приступа свим подацима увели електронске сервисе.

Директор фирме "Remax" која је лидер у свијету некретнина Драган Милановић рекао је да се ова фирма први пут представља на сајму BLIRE.

- Овакве манифестације су значајне за успостављање контаката, подизања имиџа компанија и склапање послова - рекао је Милановић.

Међу медијским покровитељима манифестације је и "Глас Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана