Бјелорусија отвара врата фирмама из РС

М. Ми.
Бјелорусија отвара врата фирмама из РС

Бањалука - Протоколом о сарадњи "Електропривреде РС" и компаније ГПО "Беленерго" из Бјелорусије предвиђено је формирање комитета, који ће дефинисати сарадњу ова два предузећа.

Протокол су јуче у Бањалуци потписали генерални директори "Електропривреде" Жељко Ковачевић и "Беленерга" Евгениј Олегович Воронов.

- РС су потребна њихова искуства у развоју енергетског сектора. Формираћемо комитет у чијем саставу ће бити представници двије владе и електропривреда и они ће предложити моделе сарадње - појаснио је Ковачевић.

Воронов је навео да у Бјелорусији постоји трговински простор за сва предузећа из РС која се баве производњом електроенергетске опреме и да самим тим могу учествовати на тендерима у овој земљи. Потписивању уговора присуствовао је и министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић који је рекао да је отворена нова страница сарадње двије електропривреде. Делегацију ГПО "Беленерго" примио је јуче и предсједник РС Милорад Додик који је поздравио потписивање протокола о сарадњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана