Биткоин ускоро на банкоматима

Aгенције
Биткоин ускоро на банкоматима

Вашингтон - Специјални банкомати за конверзију биткоина ускоро ће се појавити у САД, а ову услугу први ће моћи да испробају становници држава Тексас и Вашингтон.

За разлику од интернета, овај пут корисници неће моћи да буду анонимни. Банкомати су опремљени скенерима за очитавање возачких дозвола и пасоша за идентификацију оних који желе да купе или продају биткоин. Посебно је значајно да ће свако ко буде користио банкомат за биткоин морати да се идентификује, јер су раније забиљежени случајеви када су криминогене групе користиле ову криптовалуту за куповину оружја и наркотика, пренијеле су агенције.

Стручњаци наводе да се код људи јавља потреба да користе криптовалуту, а да компанија која прави те банкомате рачуна и на зараду од провизије при конверзији. Ако се искуство покаже као позитивно, онда ће се ти банкомати појавити и у другим великим градовима САД, Канаде и Европе.

За биткоин се први пут чуло 2008. године, а емитовање ове електронске валуте изводи се без било какве контроле државних органа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана