»Бира« ипак гаси производњу

nezavisne.com
»Бира« ипак гаси производњу

Бихаћ - Управа предузећа "Бира" из Бихаћа обавијестила је представнике Синдиката радника у тој фирми да ће досадашњим запосленицима ускоро бити исплаћена сва заостала примања, те законске отпремнине које их сљедују након отказа уговора о раду.

Ален Шашиновић, директор овог предузећа, истакао је како су приморани уручити отказе за 183 радника због неодрживости досадашњег пословања и годишњег губитка у производњи, који је досегао цифру од четири милиона марака.

"Приморани смо да угасимо производњу, а објекат ће у скорој будућности бити претворен у трговачки центар. У радном односу задржаћемо десет радника", истакао је Шашиновић.

Он је притом изразио жаљење што ће на овај начин бити угашена дјелатност производње расхладних апарата дуга око тридесет година. Шашиновић је додао како ће свим радницима, уз рјешења о престанку радног односа бити уручена и рјешење о отпремнинама.

Како би се измириле све обавезе, рекао је Шашиновић, били су приморани да подигну банкарски кредит у висини од пет милиона марака те додао како ће истовремено бити измирене и све обавезе према држави.

Радници "Бире" су у протеклих неколико седмица организирали протесте због најава о отказима, те су тражили да послодавац испоштује законске обавезе према њима, укључујући исплату заосталих примања и отпремнина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана