Бимал учествовао на Трилатералном пословном форуму БиХ, Србије и Турске

Бимал
Бимал учествовао на Трилатералном пословном форуму БиХ, Србије и Турске

Сарајево, 20. октобар 2015 – Једина фабрика за производњу јестивог уља, БИМАЛ д.д. из Брчког, узела је учешће на јуче одржаном Трилатералном пословном форуму Босна и Херцеговина – Србија – Турска, не којем је једна од главних тема био пољопривредно- прехрамбени сектор ове три економије.

Брчански БИМАЛ, који већ неколико година биљежи снажни пораст извоза својих производа у Турску, у сарадњи са Турском види прилику за јачање привреде Босне и Херцеговине, прије свега кроз привлачење инвестиција у пољопривредну производњу и проширење производних капацитета.

„Пољопривреда Босне и Херцеговине је потенцијал који треба развијати и турски инвеститори су данас имали прилику да препознају потенцијал улагања како у пољопривредни сектор тако и у прехрамбену индустрију. БИМАЛ је отворен за све врсте сарадње да се пољопривреда БиХ, у сарадњи са турским, али и осталим инвеститорима, подигне на виши ниво", изјавио је данас Шевал Суљкановић, помоћник Управе БИМАЛ-а за економска питања.

Шевал Суљкановић додатно истиче како развој пољопривреде директно утиче на развој прехрамбене индустрије Босне и Херцеговине. Трилатерални сусрети, као што је овај, дају полазну основу за ширење обима сарадње у смислу будућих инвестиција у БиХ односно извоза на турско тржиште.

БИМАЛ послује у саставу СТУДЕН Холдинга и заједно са другим производним и дистрибутивним компанијама чини један од највећих агро-индустријских комплекса у Босни и Херцеговини, гдје се производе основни прехрамбени производи. СТУДЕН Холдинг је у јуну ове године отворио властиту дистрибуцију у Турској, одакле остварује лакши приступ тржишту и локалној бази купаца, и брже реаговање на потребе овог тржишта, било да се те потребе задовољавају производима из чланица СТУДЕН Холдинга или других компанија које желе пословати са Турском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана