Билећанка проширује капаците

СРНА
Билећанка проширује капаците

Тебилећа - Из погона текстилног комбината "Билећанка" од маја ове године укупно је испоручено 19 пошиљки женске конфекције за њемачко тржиште, речено је Срни у Јавном предузећу "Никола Тесла".

У овкиру "Билећанке", ускоро ће бити инсталирана текстилна праоница, која ће бити од регионалног значаја за ову грану индустрију. Све машине за праоницу већ су купљене, а ускоро би и овај погон требало да буде стављен у функцију.

Покретањем производње, у "Билећанки" је запослено 350 жена, чији рад уредно прати постављене рокове и квалитет веома захтјевне модне конфекције.

У предузећу "Никола Тесла" очекује да до краја 2014. године буде запослено више хиљада жена у неколико општина Српске.

"То је од почетка био наш циљ, али и обавеза према њемачком партнеру. Без обзира на све отежавајуће околности са којима смо се сусретали, нема мјеста незадовољству. Успјели смо да се наметнемо њемачком партнеру, поред многих других конкурената који су имали развијеније ресурсе у текстилној индустрији", кажу у предузећу "Никола Тесла".

Они напомињу да ће до краја године имати тачну информацију и имена општина у којима ће производња бити покренута.

"Да ли ће то бити нека општина из Херцеговине или другог дијела Републике Српске, зависи и од локалних потенцијала. Рокове према њемачком партнеру морамо испоштовати тако да ће коначна одлука бити базарана на томе", наводе из овог предузећа.

У овој фирми истичу да ће учинити све што је потребно да њемачки партнер буде задовољан и увјерен да је у предузећу "Никола Тесла" и Влади Републике Српске добио поузданог партнера.

Предузеће "Никола Тесла" раније је купили и стару зграду "Новотекса" у Требињу за потребе текстилне индустрије, али је остало неријешено питање једне приватне парцеле још од прије Другог свјетског рата.

У овом предузећу очекују да ће ускоро бити ријешена и та ситуације која за сад иде у позитивном смјеру, након чега ће имати и конкретан план за "Новотекс".

У Билећи је половином маја ове године отворен погон текстилне индустрије који је означио прву фазу у поступку реализације стратешког пројекта покретања и развоја текстилне индустрије у Републици Српској, који заједно проводе Јавно предузеће "Никола Тесла" Бањалука и Влада Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана