Бијељина: Сјечом кадрова против криминала

Љиљана Алексић
Бијељина: Сјечом кадрова против криминала

Бијељина - Одборници нове скупштинске већине у Бијељини, коју предводи СНСД, смијенили су јуче четири начелника градских Одјељења, а наставак сјече "кадрова", како су навели, начин је да се стане у крај криминалу.

Умјесто Славише Савића начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту именован је Мирослав Бобић који је нестраначки кандидат. Томицу Стојановића је у Одјељењу за стамбено-комуналне послове замијенио Мирко Николић из Покрета "Успјешна Српска". Умјесто Славка Башића који је био на челу Одјељења за друштвене дјелатности  именован је Слободан Марковић, кадар СНСД-а. У фотељи првог човјека сектора за привреду и пољопривреду сједјеће Славиша Цацановић из Покрета "Успјешна Српска". Сви смијењени начелници су кадрови СДС-а.

Ове одлуке је изгласало 16 одборника нове скупштинске већине.

Предсједник Скупштине града Драган Ђурђевић изјавио је да смјене нису циљ нове скупштинске већине, него начин да се заустави криминал. Према његовим ријечима сви смијењени начелници кршили су закон и наредбе о плаћању. 

- Скупштинска већина жели да заустави криминал СДС-а  Миће Мићића и Милорада Софренића, а доказаћемо да су сви смијењени начелници кршили закон - рекао је Ђурђевић.

Он је истакао да Мићић наставља да врши притиске.

- Он је извршио притисак на чланове Комисије за пријем радника у Градској управи, који су запослили у Одсјек за информисање Јелену Шаренац-Бурић лажирајући извјештај да је положила стручни испит - рекао је Ђурђевић.

Мићић је одбацио све оптужбе нагласивши да никога није звао из Комисије, нити је вршио притиске. Опозиција ни јуче није учествовала у раду Скупштине, трећу сједницу заредом.

- Ово што су они данас урадили је њихово право јер имају 16 одборника и скупштинску већину, али немају право да крше закон  и доносе противзаконите одлуке - рекао је Мићић.

Шеф клуба одборника СДС-а у Скупштини града Бијељина Јован Гајић рекао је да се у Семберији десио пуч.

- Ови људи се само баве смјенама и кадровањима, на незаконит начин. Ми ћемо грађанима показати о каквим људима је ријеч и шта је њихов крајњи циљ - рекао је Гајић.

Мићић је у мају остао без подршке скупштинске већине, коју сада чине СНСД, СРС, ДНС, СП и "Успјешна Српска". Они су на јучерашњој сједници донијели одлуку о повећању социјалних давања породицама дјеце са посебним потребама са 20 на 40 одсто.

Мићић у трци за нови мандат

Мићо Мићић јуче је и званично добио подршку странака Савеза за промјене и других политичких субјеката за трку за нови мандат на челу града. На свечаности која је одржана у градској Галерији подршку Мићићу пружили су предсједник СДС-а Младен Босић, ПДП-а Бранислав Бореновић, НДП-а Драган Чавић, СРС Републике Српске Миланко Михајлица и потпредсједник Странке Напредна Српска Зоран Прибишић.

Подршку Мићићу пружили су и представници Савеза за нову политику, Реформске странке, Српске радикалне странке 9. јануар, Снаге нове генерације, Снаге народа и Удружења пензионера.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана