БиХ највише изложена баријерама

Глас Српске
БиХ највише изложена баријерама

БУДВA - Либерализација трговине, односно смањење или потпуно укидање царинских дажбина ставила је у први план неке друге облике баријера који отежавају или потпуно онемогућавају кретање робе, а извозници из БиХ, највише су томе изложени.


Рекао је ово у петак министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић на отварању самита Централноевропског споразума о слободној трговини (CEFTA) на тему "Стратегије регионалне сарадње у циљу превазилажења економске кризе" у Бечићима, пренијела је Срна.

- Позивам вас да крајње озбиљно приступимо рјешавању ових питања. Без тога, плашим се да компромитујемо циљеве самог Споразума - казао је Зиројевић.

Он је рекао да се досадашње провођење Споразума, када је у питању БиХ, одвијало у отежаним условима због свјетске економске кризе, која је значајно захватила и регион и створила додатни притисак како унутар БиХ, тако и у међусобним трговински односима.

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да је самит још једна прилика да се покаже посвећеност CEFTA идеји и да се пошаље јасна порука да су земље региона опредијељене да заједнички дјелују у региону, окупљене око заједничких европских и евроатлантских циљева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана