БиХ надомак 100 милиона долара кредита

Глас Српске
БиХ надомак 100 милиона долара кредита

СAРAЈЕВО - БиХ и Свјетска банка надомак су споразума о одобравању кредита за подршку државним буyетима у БиХ у износу од 100 милиона долара, казао је директор канцеларије Свјетске банке у БиХ Марко Мантованели, пренијеле су у петак агенције.

Он је рекао да је Свјетска банка са надлежнима у Републици Српској и ФБиХ договорила три елемента, односно услова, која треба да буду испуњена да би средства била дозначена.

- Први услов односи се на повлачење прописа о незапосленим демобилисаним борцима у ФБиХ, а други услов је увођење механизма за трансфер готовинских социјалних и бенефиција за ветеране да би се осигурало да средства стижу најсиромашнијима - казао је Мантованели и додао да би ови механизми у БиХ требало да функционишу током 2011. године.

Мантованели је рекао да је свјетска криза дјеловала на БиХ, али да ће опоравак привреде зависити од враћања повјерења инвеститора, као и остваривање одрживог раста привреде.

С циљем изласка из кризе Мантованели је БиХ препоручио брже реформе да би била конкурентна осталим економијама у транзицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана