БиХ биљежи благи пад цијена струје

nezavisne.com
БиХ биљежи благи пад цијена струје

Бањалука - Просјечна цијена електричне енергије за домаћинства и индустрију у БиХ је у првом полугодишту ове године благо нижа у односу на крај 2013. године, показују подаци Агенције за статистику БиХ.

Поред тога, статистика је утврдила и да у том периоду није дошло до промјена просјечних цијена природног гаса, који користе домаћинства и индустрија у БиХ.

Из Агенције за статистику БиХ у петак су прецизирали да је просјечна цијена струје с укљученим свим таксама за домаћинства, из групе купаца ДЦ, у првом полугодишту ове године износила 15,50 фенинга по киловат-часу, што је за 0,7 одсто мање него у другом полугодишту 2013. године.

"Просјечна цијена струје без пореза на додатну вриједност за индустрију, из групе купаца ИЦ, у првом полугодишту ове године износила је 12,77 фенинга по киловат-часу, што је за 0,4 одсто мање него у другом полугодишту прошле године", навели су из Агенције за статитику БиХ.

Са друге стране, они су прецизирали да је просјечна цијена природног гаса с укљученим свим таксама за домаћинства, у првом полугодишту ове године износила 27,9 КМ/ГЈ, и непромијењена је у односу на друго полугодиште прошле године.

Када је у питању индустрија, просјечна цијена природног гаса без пореза на додатну вриједност, у првом полугодишту ове године износила је 28,9 КМ/ГЈ, и такође је непромијењена у односу на упоредни период.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана