Без царине за аутомобиле, бијелу технику…

Агенције
Без царине за аутомобиле, бијелу технику…

Београд - Путнички аутомобили, бијела техника, кућни апарати, аутомобилске гуме, кућна хемија и друга роба широке потрошње од данас ће моћи да се увози у Србију из ЕУ без царине, преносе агенције.

Начелник Одјељења Управе царина Србије за поријекло робе Владимир Филиповић рекао је да данас почиње нова фаза либерализације царинских стопа на основу примјене Прелазног трговинског споразума са ЕУ.

Без царине ће моћи да се увозе путнички аутомобили преференцијалног поријекла из ЕУ са бензинским мотором запремине од 1.000 до 3.000 кубних сантиметара или са дизел мотором од 1.500 до 2.500 кубика, јављају београдски медији.

На режиму бесцаринског увоза из ЕУ биће фрижидери, замрзивачи, машине за прање посуђа, машине за прање и сушење веша, ручни алат, док су у категорији робе широке потрошње гелови за туширање, шампони за косу и пасте за зубе, као и више врста играчака, обуће, наочаре за сунце.

Од прехрамбених производа, без царине ће бити дозвољен увоз тјестенине, флаширане воде, чоколада и свих врста рибе осим шарана, чиме Србија штити домаћу производњу.

Филиповић је изразио наду да ће ти производи појефтинити на домаћем тржишту и бити приступачнији купцима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана