Беванда: Визне олакшице за привреднике добар потез

СРНА
Беванда: Визне олакшице за привреднике добар потез

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда оцијенио је данас да су визне олакшице које је Кина увела за привреднике из БиХ добар потез, који ће додатно ојачати привредне везе двије земље.

Беванда је данас у Букурешту упознао кинеског премијера Ли Кећианга о развојним потенцијалима БиХ и додао да БиХ активно тражи иностране партнере за инвестирање у области енергетике и инфраструктуре, као и дрвну, текстилну и прехрамбену индустрију, при томе истакавши геостратешки положај БиХ као предворја и сутрашње, будуће чланице ЕУ.

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је на састанку Беванде и Кећианга истакнуо да постоји простор за побољшање привредне сарадње између двије земље.

Беванда је захвалио на подршци коју Кина пружа БиХ.

Он је нагласио да су Самит премијера и Трећи економско-трговински форум земаља средње и источне Европе с Кином, попут овог у Букурешту, прилика за изналажење начина за унапређење сарадње у овој области и од велике важности за будућу сарадњу, јер су комуникација и заједничко промишљање темељ сваког успјеха.

Беванда је честитао Кећиангу на именовању на мјесто премијера најмногољудније државе свијета која је уз то економска, политичка и војна велесила.

Он је похвалио и импресиван успјех политичких и привредних реформи које проводи Кина, које могу послужити као узор многим земљама свијета, посебно онима у транзицији и развоју попут БиХ.

Захваливши на честиткама, Кећианг је истакао да су политички односи БиХ и Кине пријатељски и без отворених питања и да као такви могу послужити за примјер.

Он је позвао Беванду да посјети Кину са делегацијом привредника из БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана