Бесповратна средства за запошљавање

Д. С.
Бесповратна средства за запошљавање

БAЊA ЛУКA - Инвестиционо-развојна банка РС одобрила је 326.000 марака бесповратних средстава за запошљавање 217 лица која су била пријављена у Заводу за запошљавање РС.

Код приватног послодавца запослиће се 166 лица, 11 лица покренуће сопствену дјелатност у пољопривреди, а 40 лица сопствену дјелатност у осталим гранама привреде, саопштено је из ИРБ РС.

Услов за запошљавање лица био је да су старија од 40 година и да су најмање три мјесеца били пријављени у Заводу за запошљавање РС.

Послодавци који запошљавају ова лица имају обавезу да, до 31. децембра ове године, исплаћују личне дохотке и припадајуће порезе и доприносе по основу запослења ових лица. На основу доказа да су уредно измирили све наведене обавезе послодавци ће остварити право на накнаду од 1.200 марака, односно 2.500 марака ако се ради о лицу које почињу самосталну дјелатност.
Одобрена средства за запошљавање 217 лица представљају други пројекат подршке запошљавању Свјетске банке, који ИРБ РС реализује преко Фонда за развој, у сарадњи са Заводом за запошљавање РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана