Београд, регионални авио-центар

РТС
Београд, регионални авио-центар

Београд - Београдски аеродом добија најмодерније авио-мостове који се тренутно производе у свијету, а који су на тендеру купљени у Кини.

Главни закупац аердорома биће "Ер Србија" која ће имати чак три дневне ротације ваздухоплова.

У Директорату за цивилно вазудопловство кажу да сада више од 30 компанија лети из Београда, али се сваким даном јављају нови заинтересовани превозници.

Аеродром "Никола Тесла", да би повећао капацитет, кренуо је у велику инвестициону акцију. Направљена је поптпуно нова платформа за пријем авиона, реновирани су терминали, а укинута је и двострука диверзиона контола, па је капацитет аеродрома порастао.

Оно што је најсвежија инвестиција свакако су нови авио-мостови који су на тендеру купљени у Кини. Њихова вриједност је 2,2 милиона евра, а њихов пут из Кине права је авантура која је ишла Океаном од Кине до Констанце, затим Дунавом до Смедеревске Паланке, одакле су стигли копненим путем. Прва три моста већ су монтирана.

Велимир Радосављевић, директор аеродрома "Никола Тесла" каже да су задовољни поштовањем рокова и квалитетом сарадње са кинеским партенром, са којим заједно постављају авио-мостове.

"На овај начин, београдски аеродом добија најмодерније мостове који се тренутно производе у свијету. Ово је само један од многих инфраструктурних пројекта које реализујемо ради проширења капацитета, између осталог, да би могли да одговоримо на нове веће захтјеве Ер Србије", каже Радосављевић.

Главни закупац аердорома биће "Ер Србија" која ће имати чак три дневне ротације ваздухоплова.

Директор Директората за цивлино ваздухопловство Милан Живановић каже да да су они већ дали одређене планове шта и које нове дестинације желе да отворе.

"То би у првој фази биле земље из региона из бивше државе, а у наредним фазама даље повезивање на мрежу Етихада ка Аутралији, Америци, Блиском истоку и Африци", каже Живановић.

"Ер Србија", ових дана на интернету, пустила је у продају повратне карте за својих пет нових дестинација по промотивним ценама.

То су Абу Даби, Бањалука, Букурешт, Љубљана и Праг. Цијена карата се креће од 79 евра за Бањалуку до 109 евра за Букурешт, Праг и Љубљану, а најскупља карта за Абу Даби је 394 евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана