Бенетону Нитекс за три милиона евра

Глас Српске
Бенетону Нитекс за три милиона евра

БЕОГРAД - Италијанска модна кућа "Бенетон" купила је у петак на лицитацији у Aгенцији за приватизацију у Београду нишки "Нитекс" по почетној цијени од 3.071.515 евра.

У име компаније "Бенетон", која је била једини учесник на лицитацији, уговор о куповини "Нитекса" потписао је директор "Бенетона" Србија Флавио Симонети, пренијеле су агенције.

Представници Владе Србије и града Ниша са представницима "Бенетона" 31. јануара ове године потписали су споразум о регулисању права и обавеза поводом улагања италијанске компаније у Ниш. Тада је саопштено да "Бенетон" планира да у идуће четири године у фабрици у Нишу запосли 2.700 људи, да ће инвестирати 43,2 милиона евра, те да ће држава овај пројекат подржати са 9.000 евра по сваком запосленом раднику. Представници "Бенетона" су најавили да ће у Ниш довести и пратеће добављаче, тако да ће погони "Нитекса" поново постати водећи текстилни центар у Србији.

"Бенетон" је једна од највећих групација из области модне текстилне индустрије, присутна у 120 земаља. Годишње произведу више од 150 милиона одјевних предмета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана