Бељаков: Надам се да ће опомена бизнисмена утицати и на Бијелу кућу

Агенције
Бељаков: Надам се да ће опомена бизнисмена утицати и на Бијелу кућу

Москва - Руско Министарство економског развоја изразило је наду да ће све веће противљење америчких пословних групација једностраним санкцијама, које је Бијела кућа увела Русији, имати ефекта на администрацију предсједника Барака Обаме.

Двије водеће пословне асоцијације у Америци – Привредна комора и Национална асоцијација произвођача - објавиле су отворену изјаву у водећим пословним листовима САД и Британије, у којој упозоравају да их санкције "избацују са руског тржишта не на годину или двије, већ на читаву деценију".

"Да ли ће овај апел уродити плодом? Мислим да хоће", рекао је замјеник руског министра за економски развој Сергеј Бељаков новинарима на маргинама међународне инвестиционе конференције у Москви.

Бељаков је нагласио да изјава није адресирана само на Бијелу кућу, већ и на владе свих земаља, које сматрају да су санкције ефикасан инструмент за разговор о питањима иностране политике.

Изјаву, или опомену Обами, како је тумаче медији, потписали су лично предсједник Националне асоцијације произвођача Џеј Тимонс и предсједник Привредне коморе САД Томас Донахју.

У Асоцијацију произвођача улазе компаније које годишње зараде 1,8 трилиона долара. А Привредна комора САД обједињује три милиона компанија из свих сектора америчке економије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана