Барашин: Повећан број долазака туриста

Срна
Барашин: Повећан број долазака туриста

Бањалука - У Бањалуци је за првих 10 мјесеци ове године забиљежен раст долазака и ноћења туриста од око 8,5 одсто у односу на исти период прошле године, рекао је Срни директор Туристичке организације града Бањалука /ТОБЛ/ Остоја Барашин.

Барашин је рекао да је повећани број долазака туриста потврда и ове, као и претходних година да је туризам један од највиталнијих привредних грана.

Он је потврдио да је Бањалука постала све интересантнија као дестинација и за дочек Нове године, што могу да потврде и хотелијери.

Барашин каже да у Бањалуку на дочек Нове године у највећем броју долазе туристи из Србије, Словеније и неких западноевропских земаља, а новост у овој години је организовани долазак на прославу словеначких туриста посредством туристичких агенција.

Он је рекао да ће ТОБЛ у наредној години наставити још интензивније са промоцијом Бањалуке.

"Трудићемо се да нашу туристичку понуду обогатимо још неким садржајима. Посебно значајно у нашем плану за наредну годину је интензивирање доласка страних тур оператора и туристичких агенција у Бањалуку како би промовисали Бањалуку као дестинацију и стимулисали долазак страних туриста", рекао је Барашин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана