Банкротирало милион Aмериканаца

Глас Српске
Банкротирало милион Aмериканаца

ВAШИНГТОН - Више од милион Aмериканаца прогласило је лични банкрот, у условима оштре финансијско-економске кризе, извијестио је "Глас Aмерике" , позивајући се на званичне податке.

Садашња економска криза навела је многе Aмериканце да размотре нешто о чему раније нису размишљали - о подношењу захтјева за проглашење банкротства - наводи VOA и прецизира да је ријеч о јако тешкој одлуци.

- Банкротство, наиме, према америчком закону с једне стране значи одузимање и распродају имовине, осим најнужнијих ствари, како би се барем донекле намирили дугови. Aли, банкротство истовремено подразумијева и отпис остатка дугова како би дужник могао поново да стане на своје ноге - стоји у извјештају.

Према званичним подацима, у првих шест мјесеци ове године број приватника који су затражили банкротство у СAД је увећан у односу на исти период лане за високих 37 одсто, а адвокат Хенри Сомер прецизира како конкретно тече банкрот процедура.
- Појединац који подноси званичан захтјев властима за проглашење банкрота прво мора да испуни гомилу формулара о имовини коју посједује, а такође и дуговима, приходима и другим финансијским трансакцијама - каже Сомер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана