Бафет: Фискални проблеми у еврозони ће потрајати

Агенције
Бафет: Фискални проблеми у еврозони ће потрајати

Онаха - Амерички инвеститор и милијардер Ворен Бафет изјавио је данас да ће еврозона имати тешкоће да ријеши своје фискалне проблеме, због структуре Европске уније и резултата јучерашњих избора у Француској и Грчкој.

Бафет је, послије годишњег састанка његовог конгломерата “Беркшир Хатавеј”, коме је присуствовало више од 30.000 људи, рекао да еврозона неће ријешити своје многобројне проблеме “без велике патње”, указавши да дио изазова лежи у томе што тих 17 чланица Европске уније немају сличну монетарну политику, пренела је агенција АП.

У изјави за телевизију CNBC, Бафет је оцијенио да није изненађујуће што су се гласачи у Грчкој и Француској изјаснили против болних мјера строге штедње, али је додао да га превирања у еврозони неће спријечити да даље инвестира.

Он је указао да његов “Беркшир” планира да купи додатне акције двеју америчких компанија како би повећао свој удио у њима, али није навео имена.

“Мислим да је највећа грешка коју можете да направите кад је ријеч о акцијама да их купујете или продајете на бази тренутних збивања”, указао је Бафет.

Он је рекао да неће оклијевати да купи неку европску фирму уколико буде сматрао да је она привлачна да би могла да буде придодата портфељу “Беркшира” који чини више од 80 компанија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана