Бачевић: Изградња гасовода Јужни ток почиње у јануару

Агенције
Бачевић: Изградња гасовода Јужни ток почиње у јануару

Београд - Изградња гасовода "Јужни ток" на територији Србије почеће до краја јануара, изјавио је министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић, преносе агенције.

Министар је рекао да је првобитно најављени почетак изградње помјерен, јер се чека долазак неког од представника Руске Федерације, који би присуствовао свечаности.

Бачевић је казао да је све спремно за почетак радова и да је првобитни план о старту градње гасовода са 20. децембар 2012. помјерен на захтјев Србијагаса, као оперативног носиоца посла.

Министарство просторног планирања је у оквиру своје надлежности припремило просторно-планска документа за тај гасни систем, рекао је он.

Бачевић је подсјетио да Србија има удио од 49 одсто у власништву над 470 километара гасовода који пролази кроз 21 општину, 11 градова и 10 региона Србије.

Министар је казао и да се, као наставак пројекта "Јужни ток", разрађује могућа варијанта плана јужног крака тог гасовода, од Ниша ка југу, до ганице Македоније, трасом која би дијелом ишла кроз Косово.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана